A tányéron bal oldalon látható a Kekszes-tejfölös csodasüti szeletben, középen a Ferrarossi, jobbról pedig a Mézes tejszelet sorakozik gyönyörűen egymás mellett.
- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl
- 9 púpos evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Az egyik pohár tejfölt 4 evőkanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral jól kikeverjük. A másik pohár tejfölt 5 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a kakaóporral.
Közepes méretű tepsiben így rétegezzük:
- egy sor keksz
- vaníliás tejföl 2/3-a
- egy sor keksz
- kakaós tejföl 2/3-a
- egy sor keksz
A maradék tejfölöket ráöntjük a tetejére, hogy befedje a kekszet. Villával összekeverjük, amitől hullámos mintát kap. Legalább 12 órát hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Tálaláskor kekszméretűre szeleteljük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.