Tészta:
- 8 tojásfehérje
- 25 dkg porcukorral habbá verve
- 10 dkg darálatlan mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2-3 evőkanál liszt
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 8 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tetejére:
- 25 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- csokimáz
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, előmelegített sütőben készre sütjük. A krém hozzávalónál a pudingport a tejjel és a tojások sárgájával sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral könnyű, habosra kikavarjuk, és miután a főzött krém kihűlt, a kettőt összevegyítjük.
Összeállítás:
Tészta – krém – keksz – csokimáz. (A kekszet nem kell beleforgatni semmibe, mert meg fog puhulni a krém tetején.) A négyzet alakú kekszek mentén szeleteljük fel.
A csokimáz elkészítése:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál étkezési búzakeményítő
Mindezt sűrűsödésig összemelegítjük, de nem forraljuk.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.