Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 40 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- tej
- ízlés szerint rumaroma
Krém:
- 25 dkg margarin
- 8 evőkanál porcukor
- ízlés szerint mandula- vagy vérnarancsaroma
Bevonás:
- olvasztott tortabevonó
- kókuszreszelék
A tésztát jól összedolgozzuk, majd nagyobb golyókat formálunk belőle. Egy kicsit kinyújtjuk, megkenjük olvasztott tortabevonóval és az előzőleg gépi habverővel jól kikevert krémmel. Óvatosan felhajtjuk széleit, és így töltött gombócokat készítünk belőle. Kívül is megkenjük olvasztott tortabevonóval, és kókuszreszelékben megforgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeleteljük és kínáljuk.
Bökönyiné Erika receptje.