Tészta:
- 4 tojás
- 1, 5 pohár olaj
- 4 pohár liszt
- 1 pohár cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes)
- 1 csomag csokoládé puding
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
Csokimáz:
- 10 dkg vaj
- 3 púpozott evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg porcukor
Először a pudingot készítsük el a használati utasítás szerint, majd hűtsük ki. A tészta hozzávalóit a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, liszttel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát és kiskanállal a pudingot elszórtan belepötyögtetjük. Végül 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük a mázhoz az étolaj kivételével lassú tűzön felolvasztjuk /akkor jó, amikor a cukor teljesen elolvad/, ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk rajta. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!