- 1 pohár kefir
- 2 kefires pohár cukor
- 3 kefires pohár liszt
- 3/4 kefires pohár olaj
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 10 dkg csokibevonó
- egy evőkanál olaj
Anna anyukájának süteményét szerettem volna megalkotni. Mivel nem volt meg az eredeti recept, kutatómunkába fogtam, átböngésztem jónéhány receptet, végül megalkottam a magam verzióját.
A süti nem lett rossz, de nem egészen ugyanaz. Puha, remek kísérője egy délutáni teának vagy kávénak. Remélhetőleg hamarosan megkapom az eredeti receptúrát, de ha van saját bevált recepted, kérlek, oszd meg velünk!
Ez egy nagyon egyszerű kavart sütemény, idénygyümölccsel tetszőlegesen gazdagítható.
A hozzávalókat egyszerűen robotgéppel összekeverjük. (Ha gyümölcsöt is tennénk bele, pár perc elősütés után dobjuk a tészta tetejére, ekkor nem süllyednek le teljesen.)
Az elkészült tésztát vajazott, lisztezett (20×30 cm) tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tetejére a tortabevonót egy evőkanál olajjal egy hőálló tálban a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán megolvasztjuk és a süteményre kenjük.
Ugye, mennyire egyszerű volt? 🙂
Forrás: Gasztromankó