A tésztához:
- 1 csomag leveles tészta
Az első krémhez:
- 1 üveg meggy
- 8 evőkanál búzadara
- 3 kanál cukor
A második krémhez:
- 2 csomag vanília puding
- 3 kanál cukor
- 8 dl víz
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 4-5 dl Hulala
- tortabevonó
A leveles tésztából egy közepes tepsi hátán két lapot sütünk. Az első krémhez a cukros meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát. A meggyet botmixerrel össze tőrjük, a főzött krémhez keverjük, majd megkenjük vele az alsó lapot. A második krémhez a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral, és kihűtjük. Ezután a kihabosított margarint hozzákeverjük, a meggyes krémre kenjük. A tejszínhabot keményre verjük, a pudingos krémre kenjük. A másik lapot bevonjuk csokoládéval (nem muszáj, lehet csak porcukorral megszórni), szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a sütemény tetejét. Jó, ha egy éjszakát a hűtőben dermed.
Vankó Sándorné receptje.