Egy újabb variáció, a kekszes és sütés nélküli édességek listáján. Mivel a nyers marcipánmassza igen drága, elkészíthetjük magunk is – így szinte fillérekből kihozható – és ízében illetve állagában nagyon hasonlít az igazira. A kesernyés kávéízt ellensúlyozza az édes „ marcipán ”, így egy nagyon kellemes ízvilágú, desszertet kapunk.
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg cukor
- 150 ml presszókávé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 ml tej – lehet több is kell
- 25 dkg Ráma vajas íz
- 50 dkg marcipán – elkészítése itt : Hamis marcipán
- pár csepp piros ételszínező – vagy tetszőleges
A tejet, a cukrot és a kávét addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, ezután hozzáadjuk a vajat és összeforraljuk. A kávés szószt a kekszre öntjük és alaposan összegyúrjuk. ha szükséges adjunk hozzá még langyos tejet)
A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy körülbelül 20 x 20 – as méretű folpackkal kibélelt formába nyomkodjuk. A marcipán massza 3 /4-ét porcukros felületen kinyújtjuk és rásimítjuk a kekszes rétegre, majd betakarjuk a megmaradt kekszes masszával.
A maradék marcipánt kevés ételszínezővel összegyúrjuk, porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a kekszes rétegre. A tetejét egy kés élével megcifrázzuk és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
Kávészem alakú csokoládéval díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!