Alap:
- 25 dkg digestive keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 50 dkg ricotta
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott étcsokoládé
- 1 ek instant kávé
- csipet só
A szóráshoz:
- porcukor
Egy 24 cm – es átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk a sütőt 180 °C- ra előmelegítjük.
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a forma aljába.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a ricottát, a kávét és az olvasztott csokoládét.
A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük.
A krémet a kekszes alapra simítjuk és betoljuk a sütőbe, kb 45 – 50 percig sütjük.
Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni, borítsuk tálra és porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!