A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 1 összetört lap
- 1 dl langyos tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg cukor
- ízlés szerint rum
- 5 dkg darált dió
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál rum
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három lapot sütök belőle 180°C-on. Az egyik lapot kisülés után összetöröm és langyos tejjel leöntöm. A töltelék többi hozzávalóival összedolgozom és az egyik lekvárral megkent lapra rákenem. A másik lapot is megkenem, és a lekváros felével a töltelékre borítom. A tojások fehérjét gőz felett a cukorral és a rummal felverem, majd a felső lapra simítom. Málnával és olvasztott csokival díszítettem.
Domján Mária receptje.