Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint édesítőszer
Pudingot főzünk, külön 3-3 dl tejjel, édesítővel, majd, ha langyos, mindkettőbe belekeverjük a vajat. Ha teljesen kihűlt géppel jól felhabosítjuk. (Én a csokoládés pudingot ízesítettem egy kis tejszínes mogyorókrém aromával).
Világos lap:
- 4 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál fehér tönkölyliszt (de bármi más is jó)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál xilit, vagy amit használunk
Sima piskótalapot sütünk, nagy 40 × 40 cm-es tepsiben, sütőpapíron vékony lapot sütünk.
Kerek csokis lap:
- 3 tojás
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 3 evőkanál xilit
- 1 csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
Piskótatésztát készítünk, és kicsi tortaformában (26 cm átmérőjű) 175°C-on tűpróbáig sütjük, ha kihűlt kettévágjuk. Ez lesz a torta alja és a teteje.
A nagy tepsiben sült kihűlt lapot hosszában 4-5 felé vágjuk és egyenként a csíkokat megkenjük a csokikrémmel, majd egymás után feltekerjük sorban úgy, hogy fedjék egymást. A kerek csokis lap egyik felét egy megfelelő tálra, tányérra tesszük, és megkenjük a vaníliás krém felével, majd a feltekert piskótatekercset ügyesen ráállítjuk a megkent tortalapra. Ha kész, rákenjük a vanília krém másik felét, és befedjük a kerek lap másik felével.
Marcipán:
30 dkg aprított mandulát nagyon apróra daráltam 20 dkg xilittel, amihez steviát is kevertem (ezért elég 20 dkg), majd pici vízzel összegyúrtam, így kaptam marcipánt, amit elég nehéz volt nyújtani, de megérte, mert nagyon finom lett. Ezt a masszát ételfestékkel lehet színezni tetszés szerint. Mindenki variálja kedve és ízlése szerint!
Vinczéné Kata receptje