- 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- fél dl rum (vagy egy evőkanál rum aroma)
- fél dl feketekávé
A krémhez:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 1 liter tej
- 5 dl Hulala habtejszín
- 4 db nagy Sport szelet csokoládé
A háztartási kekszet az édesített tej-kávé-rum keverékében beáztatjuk, ügyelve arra, hogy ne ázzon szét. Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. A karamellás pudingot kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tej hozzáadásával felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a tasakon lévő utasítás szerint járjunk el), majd még forrón a kekszrétegre öntjük. A fél liter tejszínt habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére kenjük (ha már a pudingkrém teljesen kihűlt). A maradék tejszínbe beletesszük a felolvasztott Sport szeleteket. A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, mert kevés idő kell neki! Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Én vanília pudinggal is kipróbáltam, úgy is nagyon finom!
Szegedi Sándorné receptje.
Kép forrása: Parlenegra