Hozzávalók:
- 100 g ostyalap
- 50 dkg cukor
- 150 gr sűrített tej (ha 170 gr-os az sem baj)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg darált dió
Máz:
- 100 g tejcsoki
- 1 evőkanál vaj
Tetejére:
- darált dió (elhagyható)
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk.Óvatosan (!) hozzáadjuk a vajat és a sűrített tejet, és addig kevergetjük amíg szép sima egynemű, és sűrűbb lesz. Ekkor hozzákeverjük a darált diót és levesszük a tűzről. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, sűrűsödjön. Amikor már nem annyira folyik, és kenhető állagú, megkenjük vele az ostyalapokat. A csokit felolvasztjuk a vajjal, és a felső lapra simítjuk. Tetejét megszórjuk darált dióval. Hűvös helyen pihentetjük legalább 1 órát. Ezt követően szépen szeletelhető.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!