Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál méz
- 1 tojás+sárgája
Pudingos krém:
- 1/2 l tej
- 2 dl víz
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Tejszínes krém:
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- 1/2 l tejszín
Karamell öntet:
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál étolaj
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- kevés forró víz
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk. A pudingos krémhez a pudingot a szokásos eljárással elkészítjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vajat. A tejszínes krémhez a cukrot megpirítjuk és hozzáadjuk a vizet, majd mikor kihűlt, a tejszínt felverjük és a pirított cukorhoz keverjük, apránként. A tetején lévő mázhoz a hozzávalókat kikeverjük. A sütemény összeállítása a következő:
Tészta-tejszínes krém-pudingos krém-tészta-karamell öntet
Mrázik Katalin receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!