A süti készítésénél a túrót nagyon óvatosan, kanállal halmozzuk a csokis masszára, mivel az hígabb és kenni szinte lehetetlen, az nem baj ha nem egyenletes és néhol vastagabb vagy vékonyabb, ettől lesz egy kicsit rusztikusabb a töltelék. Én csak fele adagokkal dolgoztam, de a recept természetesen egy közepes tepsi méretre szól.
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- 18 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 4 db tojás
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 dl tej
- csipet só
Töltelék :
- 50 dkg krémesebb túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál tejföl
Teteje:
- 1 tábla étcsoki
- 1 dl tejszín
A töltelékhez keverjük krémesre a hozzávalókat. A tésztához, keverjük habosra a tojást a cukorral és a vajjal, csurgassuk hozzá az olvasztott csokoládét. A száraz hozzávalókat vegyítsük össze és a tej hozzáadásával keverjünk egynemű masszát, majd osszuk kétfelé. A massza felét, simítsuk egy kb 20 X 30 – as sütőpapírral bélelt tepsibe és kanállal halmozzuk rá óvatosan a túrós krémet, a megmaradt masszát pedig simítsuk rá.
Előmelegített 180 °C – on süssük kb 40 percig ( tűpróba ! ), majd hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni. Melegítsük össze a tejszínt a csokoládéval és miután kihűlt, vonjuk be vele a süti tetejét.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!