Tészta:
- 1 tojás
- csipet só
- 5 dkg puha margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- 2, 5 dl tej
Krém:
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 2 bögre lecsöpögtetett meggy
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 tábla tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni, hogy puha legyen. A tepsit kivajazom és kilisztezem finomliszttel, a felesleges lisztet kiszórom a tepsiből, csak annyi kell, amit a vaj felvesz.
Robotgéppel felverem az egész tojást ( de nem kell habosra! ) a csipet sóval. Beleteszem a margarint és a porcukrot, és így simára keverem a robotgéppel, hogy szinte elolvadjon a porcukor! Erre hintem a kakaót és a sütőport, majd a lisztet a tejjel együtt 3-3 részletben adom hozzá, de úgy, hogy a lisztet beleszitálom a keverékbe! Így csomómentes lesz ez a sűrűn folyó kakaós massza. Előmelegítem a sütőt. A tepsibe öntöm a tésztát, és a tetejét elsimítva az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 3-as fokozaton ( takarékon ). Félideig ne nyissuk ki rá a sütő ajtaját, hogy magasra feljöjjön a piskóta! Úgy 30 perc után fogpiszkálóval megnézhetem, nem tapad-e rá a tészta, ha igen, még sütöm 5 percet legalább. Mikor lezárom, még 5 percig bent hagyom csukott ajtóval, majd lassan hagyom kihűlni. Ha langyos, rácsra borítom a formából, úgy hagyom teljesen kihűlni! Ez a mennyiség közepes méretű tepsibe elég ( Zepteres sütőtepsibe! ). Kettévágjuk a piskótát a krém beletöltéséhez. Nagyon puha, szivacsos, morzsálódó süteménytészta lesz, így több rétegbe nem tudjuk vágni, hiába tűnik magasnak!
A krémhez, a tej nagyobbik részét tűzre tesszük a tejcsokoládéval megolvasztva, de végső soron a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel ( ez csak 4 dl legyen, különben nagyon folyós marad a krém és szétcsúszik a süti! ) és beleolvasztjuk a vajat. Mikor a krémet levettük a tűzről, beleforgatjuk a meggyet. Hűlés közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, mielőtt a sütibe töltjük. Legvégül olvasztott tortabevonót kenünk a süti tetejére, esetleg megszórhatjuk még vágott mandulabéllel vagy dióval.