Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 db egész tojás
Krém:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- porcukor ízlés szerint
A lisztet, sütőport, kakaóport összeszitáljuk.A zsírt, vajat/margarint, cukrot és az egész tojásokat habosra kavarjuk. A kakaós, sütőporos lisztet hozzáadjuk és alaposan összegyúrjuk. A kosárka formákat kibéleljük a tésztával és 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A formákból kifordítva hűlni hagyjuk. A krémhez a tejet felforrósítjuk és leforrázzuk a kókuszreszeléket. Félretesszük, néha megkeverve kihűtjük. A kihűlt kókuszreszeléket és a mascarponét egyneművé kavarjuk, majd a habfixálóval keményre felvert habtejszínnel óvatosan összeforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A krémmel megtöltjük a kosárkákat és kedvünk szerint díszítjük. Ebből a mennyiségből 43 db kosárka készült.
Gál Hedvig receptje.
Ernő és Évi mondta
Csodás sütik, nem lehet vàlasztani!