Az egyik kedvencem a kókuszos sütik közül. A kakaós tészta és az édes kókuszhab teljesen kiegészíti egymást, így nem lesz olyan émelygősen édes. Gyorsan el készül, amíg pihen a tészta a krémmel is kész vagyunk.
A dermesztést mindenképp ajánlom, mert sokkal szebben lehet majd szeletelni, a habot pedig a cukorral vízgőz felett verjük pár percig, hiszen sokkal simább és erősebb krémet fogunk kapni. Nekem ebből az adagból 40 db cuki, kis csiga jött ki.
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2, 5 dkg friss élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 dkg keserű kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
- egy csipet só
Töltelék :
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt az 1 dl cukros tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk és körülbelül félóráig pihentetjük. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot és vízgőz felett még körülbelül 5 percig verjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A tésztát két, vagy háromfelé vesszük, lisztezett felületen körülbelül fél cm-es vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a kókuszos habot. Feltekerjük, majd a rudakat a mélyhűtőbe tesszük legalább negyedórára és éles késsel körülbelül 1, 5 cm-es vastagságúra felvágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és körülbelül 180 °C- ra előmelegített sütőben megsütjük. ( kb 20 – 25 perc )
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!