Tészta:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 3 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaó
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 13 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál kakaó
Díszítés:
- 5 dkg főzőcsokoládé
- 2 dkg margarin
- 15 felezett dió
A lisztet, a cukrot és a kakaót átszitáljuk. Hozzáadjuk a zsiradékot, a darált diót, a vaníliát, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. 30 percre hideg helyre tesszük. A tésztát 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle és margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 175°C-on 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felolvasztjuk a csokit és a vajat. A karikák felét bevonjuk és dióval díszítjük. Két nappal fogyasztás előtt elkészítjük a krémet, amellyel a kis tortákat összeillesztjük. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a rumot.
Erősné Hernádi Anikó receptje.