Az alaphoz:
- 2 db 0,25 dkg kalács
- 1 liter tej
- 1,5 csomag vanília puding
- 1,5 csomag rumpuncs puding
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg csokis müzli
- 5 – 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici rum
- kb. 15 dkg háztartási keksz
A Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál málnaszörp
A kétféle pudingot megfőzzük, cukorral ízesítjük. A vanília pudingba beletesszük a vaníliás cukrot, a csokis müzlit, a rumpuncsosba pedig beleszórjuk a mazsolát és egy kis rumot. Ezt követően a két kis kalácsot felszeletelem, majd egy 30 x 22 cm – es tepsit kibélelek sütőpapírral, és ráhelyezem a kalácsszeletek felét. Ha ez megvan, akkor gyorsan ráöntjük a forró vanília pudingot, és erre jön a háztartási keksz.A kekszre pedig, a forró rumpuncspuding kerül, és végül a kalácsok másik felével beborítjuk a sütemény tetejét.A tetejére 1 tojásfehérjét felverem a porcukorral és a málnaszörppel, majd szépen egyenletesen elosztom rajta. Tettem még rá egy kis csokis müzlit, és olvasztott csokit is. Nagyon finom, és sütni sem kell!
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!