Tészta:
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 10 dkg rétesliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 db tojás sárgája
- 8-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1,5 dl tej
Mérjünk ki minden hozzávalót. A formánkat vajazzuk, lisztezzük ki. A sütőt 180 °C-ra melegítsük elő. A túrós töltelék hozzávalóit keverjük össze, és tegyük félre. (a pudingporból és tejből nem kell pudingot főzni, mindent csak összekeverni). A tésztához verjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a tejet majd részletekben keverjük hozzá a sütőporral, kakaóporral átszitált lisztet. A kakaós tésztát osszuk körülbelül 3 részre (nem kell dekára egyformának lennie). Az első részt oszlassuk el a formánk aljába, majd a túrós massza felét öntsük rá. Újra kakaós tészta, majd a túró másik fele, és a maradék kakaós tésztával fedjük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. 30 perc után fedjük le a tetejét alufóliával és úgy süssük tovább. Sütőfüggő, érdemes tűpróbát végezni. A formában hagyjuk kihűlni, majd díszítsük olvasztott fehér csokival vagy csak porcukorral szórjuk meg. A forma 25 cm-es kapcsos kuglóf forma.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!