Tészta:
- 20 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 3 nagy tojás ( csak villával verd fel egy pohárban )
- 4 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál kókuszreszelék
Krém:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg darált dió
- 1 evőkanál rum ( elhagyható )
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- pici tortadara
- csoki
Olvaszd meg a vajat, majd keverd simára a kakaóval. Add hozzá a cukrot. Hagyd kicsit lehűlni, majd majd keverd bele a felvert tojásokat. Tedd bele a szódabikarbónát, sót, vaníliaaromát, és keverd össze. Öntsd hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket, majd alaposan dolgozd össze az egészet. Süsd meg előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40 -45 perc alatt. Készítsd el a krémet. A margarint keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a darált diót, és a rumot. ( elhagyható ) A tésztánk ha teljesen kihűlt kettévágjuk, és megkenjük a diós krémmel. Tetejére, gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és szépen egyenletesen elsimítjuk rajta.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!