Töltelék:
- 20 dkg cukrot
- 25 dkg margarint habosra keverünk
- 2,5 dl tejet
- 4 tojássárgáját
- 12 dkg lisztet
- 1 csomag vaníliás cukrot összekeverünk, ebből sűrű krémet főzünk
Piskóta:
2 × 6 tojásból piskótát sütünk (22 dkg darált dióval) majd kettévágjuk (4 lapunk lesz). 30 dkg cukrot megpirítunk, és azt a 3 lap tetejére vékony sugárban rácsorgatjuk, majd szintén egyenletesen fél dl rummal meglocsoljuk. Ha a krém kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, és 3 felé osztjuk.
Az 1. részbe fél dl erős fekete kávét, a 2. részbe (középső krém) 1/2 dl rumot keverünk, a 3. rész sárgán marad. Ez utóbbi legyen a legnagyobb rész, mivel a tortát kívülről is ezzel kenjük be, és végül darált dióval beszórjuk.
Nagyon kiadós, ízletes sütemény.
Farkas Lászlóné (Saci) receptje.