Ez egy roppant egyszerű, kicsi gyerekkel készíthető sütemény, sőt, segítség nélkül, nagyobbak önállóan is belekezdhetnek! Kiadós, látványos sütés nélküli finomság.
- 1 kg négyzet alakú háztartási keksz
- 3 nagy doboz natúr joghurt (3 × 450 g)
- 1 csomag gyümölcsös Bolero italpor
- 2-3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag főzés nélküli tortazselé
A kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsibe sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 evőkanál cukrot (amíg a cukorkristályok fel nem oldódnak), majd rákenjük a kekszre. Következik az újabb sor keksz. A második joghurtba kakaót és szintén 2 evőkanál cukrot keverünk, és a kekszekre simítjuk. Újabb sor keksz következik. A harmadik pohár joghurtba egy fél csomagnyi gyümölcsös Bolero italport keverünk, ezzel borítva az utolsó sornyi kekszeket. 30 percre hűtőbe tesszük.
A főzés nélküli zselatinunkat elkészítjük a csomagoláson megadott módon, és gyors mozdulatokkal bevonjuk kekszes sütinket. Újabb pár órás hűtés után szépen szelhető sütit kapunk.
Legjobb ha fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük sütinket, így biztos összeérnek az ízek. Gyümölcsös joghurttal is finom, sőt a zselé alá idénygyümölcsöket is tehetünk, de ilyenkor nem kell pluszban cukrot hozzáadni. Édesítőszerrel is nagyon finom.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.