- 6 dl málnás joghurt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
- 2 dl tejszín
- fagyasztott málna
- babapiskóta
A joghurtot, cukrot, zselatint összekeverjük, majd felmelegítjük. Nem szabad, hogy felforrjon! A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a már langyos joghurttal. Folpackkal bélelt formába tesszük rétegezve a gyümölcsöt és a krémet. A tetejére babapiskótát rakunk, egy kicsit bele is nyomjuk, hogy megpuhuljon. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk. Késsel szépen szeletelhető. Ez az adag egy egy 30 cm hosszú püspökkenyér formába pont belefért. Készítettem már meggy- és barackbefőttel is, ekkor meggyes, illetve barackos joghurtot használtam.
Némethné Tóth Ildikó receptje.
A fenti recept, a szerzős engedélyével került feltöltésre!