Fehér tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- kevés tejföl
- a megkenéséhez lekvár
Barna tészta:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- kiskanál kakaó
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 13 dkg liszt
Máz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
A fehér tészta hozzávalóiból porhanyós tésztát gyúrunk. 3/4 részét kinyújtjuk, és tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral. Félretesszük. A barna tészta hozzávalóiból kavart tésztát készítünk, majd a lekvárral megkent lapra öntjük. A megmaradt porhanyós tésztából ujjnyi rudakat sodrunk, és a kavart tésztába helyezzük hosszában szép sorjában, egyenletesen, majd megsütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és a kisült, még meleg tésztára egyenletesen rákenjük. Száradás után szeletelhető.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.