Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 közepes narancs reszelt héja
Töltelék:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 közepes narancs reszelt héja + a húsa
- 3 evőkanál narancs lekvár (ha nincs, jó a barack is)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Máz:
- 1 tábla étcsoki
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál tejszín
A piskótához a tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a narancs héjat, és a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat. Simára keverjük és egy 32 x 22 méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez szintén egy piskótát kell sütnünk. A 2 tojást habosra verjük a cukorral, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
Szintén sütőpapírral bélelt 32 x 22-es tepsiben 180°C-on 5 perc alatt megsütjük. Ezt is hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, a 2 tojásos piskóta, összemorzsoljuk. A narancsok héját lereszeljük, (óvatosan, a fehér részt ne, mert keserű lesz), majd a narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk, ha mag van benne azt eltávolítjuk és sima pépesre turmixoljuk. A morzsolt piskótához hozzáadjuk a turmixolt narancsot, a lekvárt, és összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és ezt is a narancsos morzsához keverjük. A masszát a kihűlt 3 tojásos piskótára simítjuk. A mázhoz egy lábasba tördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és az olajat. Kevergetve összemelegítjük amíg szép sima egyneművé olvadnak. Ezzel vonjuk be a süti tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük amíg a töltelék és a máz is jól megdermed. Ezt követően forró vizes késsel szépen szeletelhető. Másnap még finomabb!
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!