A tésztához
- 30 dkg cukor
- 4 db tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- 8 evőkanál víz
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál rum
A tetejére
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál csokoládéforgács
Sütőtepsi mérete 25 x 37-es, papírral bélelni.
A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, amit géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojás felvert habját.
Kétfelé vesszük. Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik sima piskóta marad, és a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a diót, rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.
Sima krémet keverünk ki belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőzön kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. Reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Lászlóné Buzási receptje!
Forrás: KETKES