Igazán könnyű elkészíteni, nincs vele annyi munka, mint az apró testvérénél.
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj/margarin
- csipet só
- egy tojássárgája
Tetejére:
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsoki
- mandulaforgács
- töltéshez ízlés szerint lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát három részre osztjuk, és körülbelül 25 x 25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, körülbelül 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is! A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümölcs volt A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük. Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!