Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg hideg vaj vagy margarin
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
Töltelék:
- lekvár
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étkezési olaj
A száraz hozzávalókat a dió kivételével összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a diót, a tojássárgát és összegyúrjuk. Hűtőben folpackban 1 órát pihentetjük. A liszt felveszi a zsiradékot. 4 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. 180 °C-on, 10 percig sűl amig szélei kissé színeződnek. Savanyú lekvárral ragasztjuk 1-2 órát hagyjuk így. Nem fog annyira csúszkáni egymáson pihenés után könnyebb mártogatni. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit olajat teszünk hozzá. Rácsot helyezünk alá egy sütőpapirt. Leöntjük a sütiket. A papirról lekaparjuk a felesleges csokit, újra felhasználhatjuk.
Czimmerman Jánosné receptje.