Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- fél üveg vanília aroma vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 15 dkg darált dió
Töltelék:
- sárgabaracklekvár
Csokimáz:
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 4 teáskanál kakaópor
- 2 evőkanál víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 órahosszára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagra kinyújtjuk és fánk- vagy linzerszaggatóval kiszúrjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt sárgabaracklekvárral összeragasztunk, majd csokimázzal bevonjuk. Díszíthetjük dekorcukorral, kókuszreszelékkel megszórva.
Vigyázat, nagyon omlós és hamar törik! Ebből az adagból kb. 45 db készül.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.