- 75 g liszt
- 100 g cukor
- 100 g darált mák
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat
- 125 g olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
A vajat megolvasztjuk és lehűtjük. Beleütjük a tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot. A darált mákot és a lisztet is hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntjük. Híg lesz de nem baj, mart így lesz tökéletes. Az így elkészült „tésztát” beleöntjük a 18 x 25 cm-es tepsibe , és előmelegített sütőben 180 °C-on, 40 perc alatt készre sütjük.
Barcsa Melinda készítette el az itt
található videó alapján.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
Holod Zsuzsa mondta
Ezt a receptet kb. 3 éve készítem, de a hozzávalók picit más mennyiségben vannak. Talán ez lehet az oka, hogy az oldalon lefotózott sütinek az alján nem jelent meg a mákos tésztarész, csak a tetején. Azt hiszem, megér egy próbát ezekkel a mennyiségekkel:
5 tojás, 125 g porcukor, 125 g olvasztott vaj, 100 g mák, 100 g liszt, csipet só és 1/2 l szoba hőmérsékletű tej.
Web Cukrászda mondta
Köszönjük szépen az észrevételt, mindenképpen kipróbáljuk mi is! 🙂