Tészta:
- 22 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- csipet só
- 4 evőkanál tej
Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk.
Töltelék:
- 5 tojás
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg dió
- 4 kávéskanál kakaópor
A megkenéshez:
- lekvár
5 tojássárgáját kikeverünk 18 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 15 dkg darált diót, 4 kávéskanál kakaót és végül a felvert tojások fehérjét. Kinyújtjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral, rákenjük a tölteléket, majd a másik lapot rátesszük. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben kb. 1/2 óra alatt megsütjük.
Mészáros Jánosné Éva receptje.
Larsson Erzsébet mondta
Ha már leírják a receptet – köszönjük – de akkor már nem lehetne precízebben. Pl. nem szerepel a felsoroltak között a lekvár, csak a végén kenjük rá az alsó lapra. Aztán nem írják, hogy hány fokos sütöben. Pedig az ilyenek sokat segítenek a kezdöknek. Miért nem lehet a tapasztaltakat is leírni.
Web Cukrászda mondta
Kedves Erzsébet, a lekvárral máris kiegészítettem a hozzávalókat, köszönjük az észrevételt. Mi csak megosztjuk a beküldött recepteket, így ahhoz plusz információkat hozzáírni (hőfokot, tapasztalatokat, stb.) nem tudunk. Csak azt van módunk közzétenni, amit megkapunk. Ezek valódi házi sütemények, amelyek lehet, hogy nem mindig a legprofibb módon vannak megfogalmazva, ám annál értékesebbek számunkra, és nagyon nagy köszönettel tartozunk a beküldőknek.