Barna lap:
- 25 dkg sima liszt
- 6 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag szalalkáli
- kevés tej
- 2 evőkanál kakaó
- pici só
Sárga lap:
- 4 tojás
- 5 evőkanál rétesliszt
- 1 evőkanál citromlé
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- pici só
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál rum
A barna lapból kettő darabot sütünk. A lisztet, a zsírt a porcukrot, a tojást a szalalkálit, kevés tejben feloldva, 2 evőkanál kakaóporral és pici sóval elkeverjük és összeállítjuk a tésztát. Ketté vesszük és két lapot nyújtunk belőle. Egy tepsi hátoldalán megsütjük őket. A sárga piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a tejjel, valamint a rétesliszttel. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémhez és hozzáadjuk a két evőkanál rumot.
A sütemény összeállítása: alulra kerül egy barna lap, ezt megkenjük baracklekvárral, erre jön a főtt krém fele, majd a sárga piskóta lap. Ezt is megkenjük baracklekvárral, majd a főtt krém másik felét rákenjük, erre pedig a második barna lap jön. A tetejére csokimáz kerül.
Halászné Romek Krisztina receptje a Krikka sütikuckója oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!