Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 8 púpos evőkanál liszt
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- baracklekvár
Tetejére:
- 2 csomag Bolerópor (ez most meggyes)
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 7 dl víz
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk egy 36×30 cm-es tepsiben. Krém: tejjel, liszttel, kristálycukorral, főzött krémet készítünk, kihűtjük. A porcukrot és a margarint kikeverjük, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz. Tetejére: Egy lábasba tesszük a cukrot, pudingot, és a boleró italport (ki melyik ízt szereti). Felengedjük vízzel, és sűrűre főzzük. Ráöntjük a felső lap tetejére elsimítjuk. Tésztát hagyjuk puhulni.
Kiss Imréné receptje.