Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 6-7 púpos evőkanál liszt
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- baracklekvár
Máz:
- 18 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 2 evőkanál tej
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
Elkészítjük a krémet: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.
Töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
Máz: a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk
Vankó Sándorné Ilona receptje.