Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- kb. 1 dl tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 6-7 púpos evőkanál liszt
- 1 púpos evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- baracklekvár
Máz:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
- 2 evőkanál tej
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle. 6 dl tejjel, 6-7 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.
Az összeállítás:
- mézes lap
- kakaós krém
- mézes lap
- baracklekvár
- mézes lap
- fehér krém
- mézes lap
- máz
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Nagyon finom és mutatós, jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.