Ha nem akarsz bíbelődni az apró hólabdákkal, készíts egy nagyot tortaformában. A krémen egy kicsit változtattam, lisztkrém helyett pudingot főztem és kevés kókuszreszelék is került bele. Egyszerű és finom !
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 3 – 4 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vajas íz
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó ( lehet ét vagy tej )
- 1 evőkanál étolaj
Továbbá:
- kókuszreszelék
A sütőt 180°C – ra előmelegítjük. Egy 18 – 20 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát a formába simítjuk és kb 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszt, majd ha krém kihűlt kihabosítjuk a lágy vajjal.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát. A torta oldalát bekenjük a félretett krémmel és beszórjuk kókuszreszelékkel.
A tetejére gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rásimítjuk a torta tetejére.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!