Tésztalap:
- 10 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 6 tojás
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
- 18 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Vaníliakrém:
- 1 csomag (10 g) zselatin
- 4 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 2,5 dl tej
- 3 dl tejszín
Bevonat:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva
Kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból egy 26 cm-es kapcsos tortaformában.
A vaníliakrémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízben. A tojássárgákból, a cukorból ,a vaníliarúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a vaníliakrémbe. A vaníliakrémből elveszünk annyit, hogy az oldalát be tudjuk majd kenni.
A piskótát háromba vágjuk, visszatesszük a kapcsos formába az alsó lapot, és megkenjük fele rész krémmel. Rátesszük a második lapot, a krém másik fele következik, majd befedjük a harmadik lappal, és hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után a kapcsos részt levesszük, bekenjük az oldalát a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, a tetejét csokoládéval bevonjuk.
Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a fehér csokoládét is. Az étcsokoládét a tortára kenjük. Az olvasztott fehér csokoládét nejlonzacskóba töltjük, a végére egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk. A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk, így alakul ki a mintázat.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!