A nevét onnan kapta, hogy nem sütjük. 😉
- 1 csomag kör alakú babapiskóta
- 4 doboz tejföl (vagy joghurt)
- 4 csomag vaníliás cukor
- őszibarack- vagy sárgabarackbefőtt, esetleg banán (ez utóbbival finomabb)
Vegyünk elő egy kapcsos tortaformát és egy kisebb tálat. A kapcsos tortaforma aljára helyezzünk kerek babapiskótákat. A tálban keverjük el az egyik tejfölt az egyik csomag vaníliás cukorral (közben kóstoljuk meg, hogy elég lesz-e ennyi cukor). Ha jó, elsimítjuk a babapiskóták tetején. A krémre babapiskótákat rakunk, majd kikeverünk egy másik tejfölt egy csomag vaníliás cukorral (édesítjük, ha szükséges). A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tejföl. A középső réteg a gyümölcs legyen: a banánt karikákra vágjuk (ha a barackot választottuk, akkor azt is felszeleteljük). A tetejét kakaóporral, csokireszelékkel, tortadarával, vagy gyümölcsökkel is díszíthetjük. Kb. 4 órát dermesztjük a hűtőben, de ha előző nap készítjük el, akkor sem történik semmi baj, csak még jobban összeérnek az ízek.
Hosszadalmasabb leírni, mint elkészíteni! 😉
Sándor Andrea receptje a Receptnaplójából.