Barna tészta:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 7 dkg cukor
- kevés sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaó – ezeket összegyúrjuk, majd fagyasztóba tesszük
Fehér tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- kevés sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföllel összegyúrni.
3 cipót készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk gáztepsi hátára. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk 15 dkg durvára vágott dióval, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, így sütjük meg mindhárom lapot.
Krém:
- 5 dl tej
- 3 púpos evőkanál liszt – ezeket sűrűre főzzük
- 30 dkg margarint
- 20 dkg porcukorral
- 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát
A lapok közé töltjük a krémet, a tetejét porcukrozzuk. Kicsit pepecselős, de megéri a fáradtságot, mert nagyon mutatós és finom sütemény!
Schaadtné Marcsi receptje.