A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- ½ sütőpor
- 1 tojás
- ½ dl tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 20 db babapiskóta
- ½ dl rum
- 2 dl habtejszín
- 1 habfixáló
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 20×30 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk. A tésztából 2 cipót formázunk.Egyenként lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk.Egyenként megsütjük a lapokat 180 °C-ra melegített sütőben .(7-8 perc).
A krém készítés:A lisztet,cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük.Felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a főzött krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémmel, habfixálóval együtt krémesre keverjük.Egy tálcára tesszük a kihűlt lapot, fele krémet rásimítjuk, kirakjuk babapiskótával.Egy egyet segítségével a babapiskótákat a rummal lekenjük.Következik a megmaradt krém, szépen elsimítjuk a babapiskótákon.Befedjük a másik lappal.Hűtőbe tesszük egy éjszakára,majd porcukorral megszórva felszeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!