A tésztához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál tej
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 1,5 dl lefőzött feketekávé
- 1 evőkanál rum
A tálaláshoz:
- porcukor
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Az így elkészült tésztát két részre osztjuk. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. Megsütjük.
A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a krémre rakosgatjuk őket. Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot. Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Molnár Andrea receptje.