A tésztához:
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 6 dkg finomliszt
- 6 tojásfehérje
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez és közé:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 dl tej
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 fiola rum aroma
- 18 db csokis bevonatú keksz (háztartási keksz is jó)
A tetejére:
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, és hozzákeverjük a cukros tojásfehérjehabhoz. Egy 22 × 34 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztamasszát bele öntjük, elsimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel elkeverjük és sűrűre felfőzzük, majd a krémet kettévesszük. Az egyik felébe keverjük a fele vajat még melegen. A másik felébe úgyszintén a másik fele vajat, illetve az olvasztott csokoládét és a rum aromát. Mindkét krémet jól kikeverjük.
A sütemény összeállítása:
A kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, kirakjuk keksszel – aminek a csokis része kerüljön alulra -, majd rásimítjuk a csokoládés krémet. Hűtőbe tesszük 1 napra vagy egy éjszakára, hogy a keksz átpuhuljon. Csokireszelékkel vagy más módon díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!