A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin/ vajat használtam/
- 7 evőkanál tej
- 1 db tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 600 g tejföl
- 1 fél citromból nyert citromlé
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból 31 x 24 cm-es tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
A recept forrása: Szendepende
Mészáros Erika receptje.