Igazi nagymamaféle sütemény. Úgy ahogy van nagyon finom és könnyed, ráadásul gyorsan elkészül és mutatós.
Tészta:
- 2 tojás
- 17, 5 dkg cukor
- 80 ml étolaj
- 3 evőkanál tej
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
- 3 evőkanál tejföl
Tojáshab:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál citromlé
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, egy közepes ( kb 20 x 30 cm ) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A sűrű masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk.
A tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük ~ akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg. Közben a tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt. A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 °C – ra és addig sütjük / szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tetszés szerint felszeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!