A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál darált keksz
A töltelékhez:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 5-6 db reszelt alma
- 1 kávéskanál fahéj
A tetejére:
- 1 evőkanál durvára vágott dió
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd a háromnegyed részét 23 × 38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Belehelyezzük, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt, és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
A tészta megmaradt egynegyed részét kisodorjuk, és vékony csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztben ráhelyezünk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 40 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!