Tészta:
- 4 tojásos kakaós piskótalap
Krém:
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl meggylé
- 3 dl habtejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 kis doboz mascarpone
- 20 dkg édes háztartási keksz
Díszítés:
- 10 dkg fehér csokoládé
Hagyományos módon készítek egy 4 tojásos kakaós piskótalapot. A kisült tésztát két egyenlő részre vágom. A krém elkészítéséhez a tej 2/3-ához hozzáadom a cukrot és a meggylét, és felteszem forrni. A többi tejjel csomómentesre kikeverem a pudingport, majd amikor a meggyes tej forr, akkor hozzáadom a csomómentes pudingot, és kavargatva besűrítem. Amikor már sűrű, leveszem a tűzről és kihűtöm. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verem a porcukorral és a fixálóval. Amikor kihűlt a puding, gép segítségével hozzákeverem a mascarponét, szép simára kikeverem. Az egyik lapra a krém felét rásimítom, a kekszeket egymás mellé kirakom rajta. Erre ismét a maradék krém kerül, a krémre pedig a tejszínhab felét simítom. Jöhet rá a másik kakaós tésztalap. A tetejére rákenem a maradék tejszínhabot, a díszítés pedig olvasztott és reszelt csokoládéval történik. A süteményt hűtőbe teszem, és csak másnap szeletelem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!