Tészta:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
- egy kis citromlé (2-3 cl)
- 1 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
- darált keksz a megszóráshoz
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 60 dkg magozott meggy
A tojássárgáját a margarinnal és a sóval géppel jól kikeverünk. Hozzáadjuk a citromlét, a tejfölt, majd az átszitált sütőporos lisztet is lazán fakanállal beledolgozzuk. Deszkán picit gyúrunk rajta, és sütőpapíron tepsi nagyságúra (28 × 40 cm) nyújtjuk. Minél kevesebbet ér hozzá a kezünk, annál jobb. Nagyon gyenge tésztánk lesz. Beleterítjük a tepsibe, és megszórjuk darált keksszel. A tojásfehérjét jó keményre verjük a cukorral, majd belekeverjük a pudingport és a meggyet. Rákenjük a tésztára, és mehet a sütőbe 180°C-on, 20-25 percre. Bármilyen gyümölccsel finom, már sütöttem őszibarackbefőttel és vaníliapudinggal, a tetejére pedig szórtam szeletelt mandulát. Nagyon jó volt.
Ménesi Magdi receptje.