Tészta:
- 3 L-es tojás
- 4 evőkanál eritrit-stevia keveréke, vagy cukor
- 1 kiskanál kakaópor
- 3 evőkanál liszt
- csipet só
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál eritrit-stevia keveréke, vagy cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg málna
Hab:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg eritrit-stevia keveréke,vagy cukor
- 1 csomag habfixáló
Díszítésnek:
- málnaszemek, csokoládéresze
lék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket az édesítőkkel habosra verjük, a tojássárgákat belerakjuk, tovább habosítjuk, majd a liszttel összekevert kakaóport, sót, sütőport beleszitáljuk, óvatosan összekeverjük, kisebb sütőpapíros tepsibe (25 x 35 cm) tesszük, és 175 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tejet az édesítőkkel feltesszük főni, a pudingport egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük (én mindig így keverem össze). Hozzáöntjük a tejhez, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a málnát, rákenjük a tésztára és kihűtjük.
A habtejszínből, édesítőből, h
Vinczéné Kata receptje.