- 50 dkg fodros tészta
- 4 tojás
- 8 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dl tejföl
- 15 dkg darált mák
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszóráshoz
A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük. A tojássárgákat a puha vajjal és a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tejfölt. A mákot a tésztára szórjuk, összeforgatjuk, a tejfölös masszába keverjük, majd a kemény tojásfehérjehabot is lazán beleforgatjuk. Vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tepsibe töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Készíthetünk hozzá tejszínes vanília-, karamell-, vagy akár meggymártást is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!